Metsäkoneyrittäjä Marja 

Nimi: Marja Saastamoinen

Ammatti: Metsäkoneyrittäjä

Koulutus:  Metsätalousinsinööri (AMK)

Työpaikka: Nilakka Forest Oy

Yrityksen kuvaus: Nilakka Forest Oy keiteleläinen puunkorjuuyritys. Työllistämme yrittäjien lisäksi yli 20 metsäalan ammattilaista. Pääurakanantajat ovat Metsä Group ja Keitele Forest.

www.nilakkaforest.fi

Parasta työssä?
Työni on vaihtelevaa ja mielenkiintoista. 

Tulevaisuus?
Näen itseni samassa hommassa myös 10 vuodenkin päässä. Aina toki voi omaa toimintaa kehittää! 

Terveiset nuorille!
Suosittelen metsäalaa. Tässä on voi työllistyä vaikka minkälaisiin toimenkuviin, esim. metsätalousinsinöörin koulutuksessa. Myös metsurin ja metsäkoneenkuljettajan työt ovat hyvin mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Metsäala sopii kaikille.
 

Mistä sait kipinän alalle?

Alasta innostuminen juontaa juurensa lapsuudesta. Isän mukana olen kulkenut metsästysreissuilla ja metsässä. Ensimmäisen kerran olin 4-vuotiaana jänismetällä. Olen aina tykännyt metsässä liikkumisesta. Lukion jälkeen oli monenlaisia mietteitä ammatinvalinnassa, mutta jotenkin koin metsäalan läheisimmäksi vaihtoehdoista.

Tyypillinen työpäivä?

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, mutta aika paljon on tietokoneen ääressä istumista. Minä vastaan yrityksessämme henkilöstöhallinnosta ja Metsä Groupin puunkorjuusta. Teen koneille korjuuohjeet, vastaan määrähallinnasta ja käyn vuoropuhelua urakanantajan edustajien kanssa  esim. tulevista korjuukohteista. Maastoon ehdin nykyään hirveän vähän.

Parasta työssäsi?

Työni on vaihtelevaa ja mielenkiintoista.

Tulevaisuus?

Näen itseni samassa hommassa 10 vuodenkin päästä. Aina toki voi omaa toimintaa kehittää!

Terveiset nuorille!

Suosittelen metsäalaa. Tässä on voi työllistyä vaikka minkälaisiin toimenkuviin, esimerkiksi metsätalousinsinöörin koulutuksen omaava voi olla asiantuntijana, opettajana, yrittäjänä jne.. Myös metsurin ja metsäkoneenkuljettajan työt ovat hyvin mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Metsäala sopii kaikille!