Hevoshieroja

Nimi: Hanna Lappalainen
Ammatti: Hevoshieroja yrittäjä
Koulutus: Hevostalouden at. hevoshieroja
Yritys:  Yksityinen elinkeinonharjoittaja
Yrityksen kuvaus:  Tarjoan hevoshierontapalvelua ja kokonaisvaltaista hevosten hyvinvointipalvelua. Asiakaskuntaani kuuluu niin ratsut kuin ravuritkin. 

Mistä sait kipinän alalle?
 

Olen aikuisiällä vaihtanut ammattia kaupanalalta hevosalalle. Olin töissä isolla ravitallilla, jonka myötä kiinnostus heräsi hevosen hengistä- ja fyysistä hyvinvointia kohtaan. Olen aina ollut kiinnostunut hierojan ammatista ja koska olin töissä ravitallilla oli luontevaa opiskella hevoshierojaksi.

Tyypillinen työpäivä?

Käyn hieromassa eri talleilla hevosia. Saatan hieroa päivän aikana ainoastaan pari hevosta tai sitten useamman. Yhtä hevosta hieron 45-60min. Jokainen hevonen on oma yksilönsä ja hieronnan kestokin riippuu hevosen taustoista.  

Parasta työssäsi?

Ehdottomasti parasta on hevosilta saatu suora palaute siitä miltä hieronta tuntuu: hevonen rentoutuu, pärskii ja puhaltelee, siitä voi nähdä, että se silmin nähden nauttii. Toki myös omistajilta ja valmentajilta saatu palaute hieronnan tuloksista kannustaa tekemään tätä työtä. 

Tulevaisuus?

Toivon olevani samoissa hommissa: edistämässä hevosten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluaisin monipuolistaa ja laajentaa palveluitani jatkossa. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Jos kiinnostusta löytyy hevosalaa kohtaan kannattaa ehdottomasti alalle lähteä. Tässä hommassa tarvitaan sydämenpalo tätä työtä kohtaan. Suosittelen siis koulutttautumista ja sen jälkeen työ tekijänsä opettaa.