Koneurakoitsija

Nimi: Samppa Karjalainen
Ammatti: Koneurakoitsija / maatalousyrittäjä
Koulutus: maatalousalan pt. maaseutuyrittäjä
Yritys: Retosperän koneurakointi
Yrityksen kuvaus: Maatalouskoneurakointia, suurimpana työmaana lietteenlevitys ja rehunteko. Teemme urakointia oikeastaan kaikessa mikä liittyy maatalouteen. Lisäksi yritykseen kuuluu sianlihan tuotanto.

Mistä sait kipinän alalle?

Minulla on vahva maatalousalan tausta, isällä on sikatila ja äidilläni hevostila. Olen siis ollut pienestä pitäen mukana maatilan arjessa: koneiden kanssa ja ylipäätään maatilan töissä. Sukupolven vaihdoksen myötä maatila siirtyi isältä minulle 2017. 

Tyypillinen työpäivä?

Aloittelen päivän kuuden- seitsemän aikaan aamulla sikalan puolelta, jonka jälkeen siirryn muihin hommiin. Päivät sisältävät monipuolisesti erilaisia konetöitä. Paperityöt olen ulkoistanut muualle ja saan keskittyä itse täysillä työntekoon.

Parasta työssäsi?

Parasat on kun åäivittäin tulee kohdattua erilaisia paikkoja ja uusia ihmisiä. Tykkään kun työ on liikkuvaa ja monipuolista. 

Tulevaisuus?

Tällä hetkellä näyttää hyvälle: urakoita on paljon ja tykkään kovasti työstäni. Toivon, että saan olla myös tulevaisuudessa maatalousalalla. Tällä hetkellä minulla on yksi vakituinen työntekijä ja toivon, että jatkossakin voin työllistää ulkopuolisen työntejän.

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Maaseutu työllistää paljon ja tekijöitä tarvitaan kokoajan. TYÖT EI LOPU!